MUSKULATUREN

MUSKULATUREN

Idag är de flesta hästägare medvetna om att hästen inte kan få den nödvändiga, dagliga tillförseln av E-vitamin genom grundfodret. Kroppens alla muskler och organ kräver syre för att fungera. Syret transporteras till de arbetande delarna av kroppen via blodet, när en muskel befinner sig i vila är dess syrebehov minimalt. Då muskeln får order att dra sig samman för att utföra en rörelse behövs energi och därmed syre, alltså ökad blodtillförsel till muskeln. Finns det tillräcklig mängd E-vitamin, kan en muskel utföra detta arbete utan komplikationer. E-vitamin och selen arbetar tillsammans och skyddar muskler och nervceller. 

Vitamin E och Selen förstärker varandras funktioner. Behandling med selen och E-vitamin har praktiserats i många år inom veterinärmedicin mot muskelförtvivning. 

Bristsymtom: svaga föl, dåligt musklade unghästar samt prestationsförlust och stelhet. 

E-vitamin är en antioxidant. Brist på E-vitamin försvagar de röda blodkropparna – tillskott av E-vitamin stärker dem. Blir många röda blodkroppar förstörda uppstår blodbrist. 

Om huden av någon anledning skadas, mobiliseras kroppens försvarsresurser för att reparera skadan. Vitamin E spelar en stor roll vid läkning av sårskador. Vilket ökar blodflödet till det drabbade området. 

E-vitamin påverkar hästens prestationsförmåga och uthållighet, samt är en viktig vitamin för hästens återhämtning. E-vitamin är extra viktig  för tävlingshästar och för hästar som utför hårdare arbete, eller belastas fysiskt på annat sätt.
 • MYO POWER
 • TRIFORCE
 • EXCELL E
 • EXCELL E powder
  2
  Loading
  This field is required.
  This field is required.
  Top